Ako si vybrať konferenčný stolík do obývačky?

Výber konferenčného stolíka je jedným znajdôležitejších, no často prehliadaných rozhodnutí o dekorovaní. Konferenčné stolíky sú často umiestnené v centre miestnosti a v obývačke slúžia veľmi praktickému účelu. Veď kam by sme bez konferenčného stolíka dali naše obľúbené nápoje, časopisy, diaľkové ovládače či mobilné telefóny? Konferenčný stolík je pravdepodobne tým, čo dáva obývačke najväčší charakter. Zvyčajne obsahuje osobné predmety a akcenty dekorácie od majiteľov domu, ktoré odrážajú ich osobnosti.

Konferenčný stolík je po vyberaní sedačky pravdepodobne druhou najdôležitejšou časťou pri navrhovaní obývačky. Od mramoru až po drevo, existuje mnoho dizajnov konferenčných stolíkov, z ktorých si môžete vybrať. V tomto článku teda nájdete niekoľko tipov a nápadov, ako vybrať najlepší konferenčný stolík do vašej obývacej izby.

Výber konferenčného stolíka

Konferenčný stolík by mal byť svojou veľkosťou úmerný pohovke. Dobrý pravidlom je, že kupovaný konferenčný stolík by mal mať aspoň polovicu dĺžky vašej pohovky, no nemal by byť dlhší, ako samotná pohovka. Konferenčný stolík s dĺžkou troch štvrtín alebo dvoch tretín je dokonalý. Výška vášho konferenčného stolíka by mala byť približne rovnaká ako výška sedadla vašej pohovky.

Typy konferenčných stolíkov

Aký typ konferenčného stolíka je najvhodnejší? Všetko záleží na tom, akú máte pohovku. Ak máte štandardnú horizontálnu pohovku, potom odporúčame použiť oválny alebo obdĺžnikový konferenčný stolík. Ak máte sekcionálnu pohovku alebo sedaciu súpravu v tvare L, potom odporúčame použiť okrúhly alebo štvorcový konferenčný stolík. Hlavné tvary konferenčných stolíkov, z ktorých si môžete vybrať sú oválne, obdĺžnikové, okrúhle a štvorcové. Oválne stolíky sú skvelé na vyváženie formy a funkcie. Podporujú pohyb a ponúkajú dostatok priestoru na odkladanie vecí. Nemajú žiadne ostré hrany, takže oválne stolíky sú skvelé pre domácnosti s deťmi. Obdĺžnikové konferenčné stolíky sú modernejšie a ponúkajú najväčšiu úžitkovú plochu. Okrúhle stolíky môžu byť naozaj príjemné pre veľké rodiny, ktoré občas jedia pri konferenčnom stolíku a sledovaní filmu. Pridajte nejaké vankúše na sedenia a je to dokonalé! Štvorcové konferenčné stolíky dodajú vášmu obytnému priestoru pekný a symetrický vzhľad. Majú najpraktickejší tvar a často ponúkajú aj úložný priestor pod povrchom.

Materiály konferenčných stolíkov

Obľúbené konferenčné stolíky sú často vyrobené z mramoru mosadze, dreva či skla. Mramorové konferenčné stolíky patria medzi najvyhľadávanejšie. Mramor je ťažký a drahý materiál. Staršie mosadzné stolíky môžu vašej obývačke dodať vintage vzhľad. Drevené stolíky sú zas skvelou voľbou pre farmárske domy a tiež pre každého, kto chce vo svojej obývačke rustikálny vidiecky nádych. Sklenené konferenčné stolíky predstavujú minimálny prístup ku konferenčnému stolíku a umožňujú pohovke pritiahnuť viac pozornosti. Zrkadlové stolíky dodajú eleganciu každej obývačke.

Zvážte dekorácie vpred

Nezabudnite zvážiť, ako dekorovať hornú časť vášho konferenčného stolíka predtým, než ho kúpite. Chcete na stolík umiestniť knihy? Alebo rodinný fotoalbum? Podnos na konferenčný stolík? Vázu s kvetmi? Alebo sviečku? Možnosti sú nekonečné, a preto je vždy vhodné dizajn plánovať vopred. Vopred zvážte aj farby, ktoré chcete použiť, aby ste sa uistili, že všetko do seba presne zapadne.