Top 4 tipy pri kúpe manželskej postele

Vzhľadom na to, že spánkom strávime tretinu svojho života, význam dobrej a kvalitnej postele netreba podceňovať. Či už žijete sami, ako pár alebo rodina, manželská posteľ je dobrou investíciou. Je však potrebné vziať do úvahy množstvo rôznych prvkov – aký druh rámu postele zvoliť, aký je najlepší matrac, úložný priestor a čelo postele a napokon, aký štýl postele doplní váš dizajn v miestnosti. Ak hľadáte nejaké nápady, ktoré vám pomôžu rozhodnúť sa, ktorá posteľ je pre vás tá pravá, tu sú 4 tipy, ktoré vám s kúpou pomôžu.

1. Typy manželských postelí

Predtým, ako začnete hľadať posteľ, pozrite sa na priestor, do ktorého posteľ umiestnite. Ak si vyberiete veľkú manželskú posteľ, obmedzuje to množstvo nábytku, ktorý vedľa nej môžete umiestniť. Preto ak potrebujete veľa úložného miesta, bude pre vás pravdepodobne praktickejšia posteľ s úložným priestorom.

Ak potrebujete posteľ do hosťovskej izby a hľadáte manželskú posteľ menších rozmerov, riešením môže byť aj rozkladacia pohovka pre dve osoby. Časy neohrabaných nepohodlných rozkladacích pohoviek sú preč. Teraz nájdete rozkladaciu pohovku pre dve osoby, ktorá je štýlová a zároveň neuveriteľne pohodlná.


2. Výber rámu postele

Na výber je naozaj široká škála rôznych rámov, takže bez ohľadu na to, aký je dizajn vašej spálne, určite nájdete posteľ, ktorá tento štýl podčiarkne. Rám nájdete moderný, rustikálny aj tradičný. Posteľ môže ovplyvniť dizajn vašej izby, a preto by ste si mali dať na ráme záležať.

Veľkosť rámu je však tiež dôležitá. Štandardný rám dvojitej postele, ako je tradičný kovový rám alebo rám postele s drevenými lamelami, pridá dva až päť palcov priestoru k veľkosti vášho matraca. Rámy postelí s čelom a stúpačkami vyrobené z masívneho dreva alebo potiahnuté látkou, ako je čalúnené čelo, môže pridať tri až päť palcov alebo viac priestoru určeného pre váš matrac.


3. Výber matraca

Postele a matrace nájdeme rôzne – s pamäťovou penou či vnútornými pružinami. Záleží však na osobných preferenciách. Matrace z pamäťovej peny ponúkajú najlepšiu úľavu od tlaku, pretože sa prispôsobia vášmu telu a odľahčia zaťažené body. Sú obzvlášť ideálne pre ľudí, ktorí spia na boku alebo pre kohokoľvek s bolesťami chrbta, pretože podporujú správne zarovnanie chrbtice. Matrace z latexu sú podobné pamäťovej pene, ale latex je vyrobený z kaučukovníkov a možno ho použiť v organických matracoch. Je tiež drahší ako pamäťová pena a tiež odolnejší.

Lôžka s vnútornou pružinou sú vyrobené z oceľových zvitkov, vďaka čomu sú pevnejšie a poskytujú väčší odraz. Sú vhodnejšie pre ľudí, ktorí spia na chrbte a na bruchu, ktorým prospieva pevnejší povrch, aby ostala ich chrbtica vyrovnaná.

Ak sa neviete rozhodnúť pre jeden druh matracu, existujú aj kombinácie pamäťovej peny alebo latexu a oceľových špirál. Špirály sú umiestnené v spodnej časti pre podporu, zatiaľ čo pena je na povrchu pre uvoľnenie tlaku.


4. Nezabudnite na doplnky

Keď si konečne vyberiete tú pravú manželskú posteľ, na rade je zábava – doplnky. Opäť záleží na tom, pre aký štýl spálne to je. Doplnky musia dopĺňať aj rám postele. Ak ste si vybrali bielu manželskú posteľ, získate skutočnú voľnosť pri obliečkach, vankúšoch aj prikrývadlách. Ak ste si ale vybrali manželskú posteľ v drevených motívoch, budete musieť doplnky zvážiť trochu opatrnejšie, aby ste zabezpečili, že všetko bude fungovať spoločne tak, ako má.

Vzhľadom k tomu, že posteľ má tendenciu byť skutočným ústredným bodom v spálni, stojí za to stráviť nejaký čas zvažovaním rôznych možností, aby ste si pri svojom rozhodovaní mohli byť istí, že keď sa večer dostanete do postele, budete spokojní so svojim výberom.