Trendy v obývačkách roku 2022

Obývacia izba je srdcom každého domu. Je to miesto spoločenských stretnutí, osláv a samozrejme zábavy. Preto je nevyhnutné udržiavať štýl vášho obývacieho priestoru aktuálny. A keďže je tu začiatok nového roka, je dôležité aktualizovať svojho sprievodcu štýlom interiéru o najnovšie trendy v obývacích izbách roku 2022. Zatiaľ čo tieto trendy ukazujú niektoré nadčasové dizajny, vidíme aj novú vlnu trendov, ktoré sú jedinečné a inovatívne. Od návrhov stien až po štýly nábytku, je čas prijať nový začiatok pre vaše domovy.

Takže máme tu niekoľko úžasných trendov na rok 2022, ktoré predpovedajú, že tento rok nebude nudný. Naskočte na túto zábavnú jazdu, pretože sa chystáme zmeniť vzhľad vášho obývacieho priestoru.

1. Kombinácia vintage a moderného štýlu

Rok 2022 je o prinášaní klasických retro dizajnov. Také jednoduché to však nebude. Keďže sme v modernej dobe domácich interiérov, osvojenie si úplného vintage vzhľadu nemusí vyjsť. Vintage dizajn obývačky je preto potrebné doplniť modernými funkčnými prvkami nábytku, aby sme veci správne vyvážili. Správny spôsob, ako dodať vašej obývačke vintage príťažlivosť, je zmiešať tento štýl s modernými domácimi interiérmi. Klasické dizajnové prvky môžu byť napríklad nástenné lišty, zdobené obklady stien či drevený nábytok so zlatými akcentmi alebo kvetinové koberce.

2. Sedacie súpravy so zaujímavými tvarmi

Moderné tvary pohoviek sú horúcim favoritom medzi mnohými inovatívnymi a aktuálnymi trendmi v obývačke. Takže zahoďte svoje bežné obdĺžnikové pohovky a prineste nové krivky a šikmé sedačky. Tieto nekonvenčné tvary pohoviek dodávajú futuristickú príťažlivosť, ktorá je tento rok úplne trendy. Takýto nábytok obývačky môžete spojiť s trojrozmerným dizajnom stien, aby ste zdôraznili moderný vzhľad.

3. Rok 2022 bude aj o bohémskom dizajne

Neváhajte teda použiť farby, textúry a neospravedlniteľné interiérové dizajny. Keďže bohémskosť je predovšetkým o liberálnosti a neriadení sa pravidlami, tento rok budete mať obývačku, ktorá je všetkým, čo chcete. Pre osvieženie môžete vyskúšať aj rôzne druhy poťahov. Môžete siahnuť po zdobených tapetách, izbových rastlinách a kvetinových závesoch, ktoré vytvárajú osviežujúce nastavenie interiéru. Skombinovať ich následne môžete s modernými a historickými prvkami, vďaka ktorým bude interiér príjemný a zároveň bude odzrkadľovať vašu bezstarostnosť.

4. Trendy sú aj jasné farby

Ďalším skvelým spôsobom, ako urobiť vašu obývačku módnou, je pridať do nej nádych jasných farieb. Myslite na živé farby ako oranžová, hrdzavá a žltá. Pridajte tieto svetlé prvky do svojich tradičných interiérov obývacej izby a vytvorte dobre vyvážené nastavenie interiéru. Môžete tiež použiť farebné koberčeky na pridanie farieb do vašich obývacích priestorov.

5. Vytváranie oddelených priestorov môže byť tiež trendy

Tento rok budú naše domy multifunkčné a viac zónové. Preto by mali byť aj vaše obývačky viac zónové. Vytvorte si vo svojom obytnom priestore rôzne kúty, aby bol priestor všestrannejší a nie monotónny. Zamyslite sa nad vytvorením čajového kútika vedľa hlavnej obývačky. Alebo si môžete vytvoriť jednoduchý kútik na čítanie vedľa pohovky v obývačke. Pridanie takýchto rohov do hlavnej zostavy obývacej izby určite zvýši všestrannosť dizajnu vašej obývačky.

Trendy obývacích izieb roku 2022 sú jednoduché, ľahké, no predsa zaujímavé. Zvýšte latku svojich domácich interiérov tým, že svoj obývací priestor upravíte pomocou týchto nápadov.